İŞKUR Meslek Edindirme Kursları Hakkında Herşey

19.04.2018
891
İŞKUR Meslek Edindirme Kursları Hakkında Herşey

Her yıl milyonlarca işsiz vatandaşı için iş bulma ve yepyeni bir hayata başlama umudu olan Türkiye İş Kurumu yani herkesin bildiği ismiyle İŞKUR, uyguladığı çeşitli programlarla hem sektörün ara eleman ihtiyacını karşılıyor hem de milyonlarca kişi için ekmek kapısı oluyor. Bu süreçte işsiz vatandaşların yetiştirilmesi ve çalışma hayatına hazır hale getirilmesi için birtakım programlar yürütülmekte. İŞKUR meslek edindirme kursları da bu programlar arasında yer alıyor ve kursları başarılı bir şekilde tamamlayıp gerekli şartları taşıdığına karar verilen kursiyerlere iş garantisi veriyor. İşkur’a nasıl başvurulur tıklayınız.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları Başvuru

Her yıl binlerce kişinin başvurduğu bu kurslar iş piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde, çalışma potansiyeli olan işsiz vatandaşların niteliklerinin geliştirilerek daha kolay istihdam edilebilmelerini sağlar. Bu kurslara katılan kursiyerlerin en az yüzde ellisi minimum kurs süresi kadar istihdam edilme garantisi altındadır. Daha kolay iş bulabilmek için çok önemli olan İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları başvurusu için ne yapmanız gerektiğine birazdan değineceğiz. Öncelikle kursa katılım şartlarından söz etmek gerekiyor. İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır? Şartlar Neler?

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Yapı Ressamı Görevi İş İmkanları Maaşı

işkur başvurusu

Mesleki Eğitim Kurslarına Katılma Şartları

İş sahibi olabilmek için kazanmanız gereken nitelikleri kazanabilmeniz için çok önemli olan bu kurslara katılabilmek için şu şartları taşımanız gerekiyor:

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşından büyük olmak,
  • Katılacağı kursa uygun nitelikleri taşıyor olmak,
  • İşverenin aradığı şartları taşımak,
  • İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerini almış olmak.
  • Emekli olmamak.

Mesleki eğitim kurslarına katılma şartları bu şekilde. Öte yandan eğitim almalarında ve sonrasında bir işte istihdam edilmelerinde herhangi bir engel olmadığı İŞKUR il müdürlüklerince onaylanan açık öğretim ve yüksek öğrenim öğrencileri de kurslara katılabilir. İşkur meslek edindirme kurslarında devam zorunluğu vardır. Öğreticilerinin yazılı izni ile devamsızlık yapılabilse de bu süre toplam kurs süresinin onda birisini aşarsa kursiyerin kursla ilişiği kesilir.

Mesleki Eğitimin Süresi

Kurslar haftada en fazla altı gün ve günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere haftada 30 ya da 40 saat üzerinden verilmektedir. Mesleki eğitimin süresi en fazla 160 fiili gündür.

İşkur meslek edindirme kurslarına başvurunuzu dilediğiniz zaman şehrinizde bulunan İşkur müdürlüklerinden yapabilirsiniz.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Çağrı Merkezinde Çalışmak

Bir önceki yazımız olan Hareket Gerektiren İş Fikirleri başlıklı makalemizde Fotoğrafçılık yapmak, Kişiye özel antrenörlük ve Kişiye özel kuaförlük hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.