Catering Firması Açmak İçin Bilinmesi Gerekenler

08.07.2022
119
Catering Firması Açmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Çalışma hayatının düzenli bir hal almasıyla işletme sahipleri çalışan personeline yiyecek içecek ihtiyacını gidermek için catering firması ile anlaşmak zorundadır. Buradan hareketle eve yemek siparişi almak para kazanmak düşüncesi olan insanlara daha büyük düşünerek son zamanlarda yoğun ilgi gören catering şirketi açarak müteşebbis olan düşüncesi hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Yabancı dilden geçme yeme-içme hizmetleri anlamına gelen catering oldukça ilgi görmeye başladı.

İster istemez yemeği ihtiyacının giderilmesi amacıyla özellikle büyük şehirlerde fabrikalar, kurumsal firmalar personelin yeme ihtiyacını gidermek için cataring firmalarıyla anlaşıyor. Ülkemizde 80’lerden sonra hızlı bir şekilde hayatımıza giren toplu yemek firmaları hızlı bir şekilde yerini aldı toplu yemek anlamında kullanılan bu işletmecilik para kazanma düşüncesindeki girişimcilere önemli miktarda gelir sağlamaktadır. Önceleri yoğun ilgi gören catering firması son zamanlarda yerini toplu yemek firması olarak kullanılmaya başladı.

Catering firması nasıl açılır

Bu işi genelde büyük firmalar yapmaktadır. Türkiye’de önemli firmalar bu sektöre el atmış. İstanbul başta olmak üzere büyük catering firmaları insanların yeni ihtiyaçlarını gidermek için hizmetlerine devam etmektedir. Ancak ihtiyaç hiçbir zaman bitmez. Sizler de catering firması zenginlik dopingi yakalayabilirsiniz. Hangi sektörde ne iş yapmalıyım diyenlere!

Unutulmaması gereken en önemli noktalardan birisi, insanların yeme içme ihtiyaçları hiçbir zaman bitmez. Buradan yola çıkarak yeme-içme üzerine kurulacak her türlü işletme girişimcilere itibar kazandırır, zarar ettirmez.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Giderlerinizi Azaltmanın 10 Etkili Yolu

Catering firmaları sadece fabrikalarda firmalarda işletmelerde çalışan kişilerin yeme ihtiyacı için kurulmaz. Aynı zamanda büyük organizasyonlarda da yeme-içme ihtiyacını gidermek için çalışma yapar.  Örneğin düğün organizasyonlarında açılışlarda kutlamalarda özel davetlerde bu organlar tercih edilmektedir.

Evde Yemek Yaparak Para Kazanma
Catering Firması Açmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Catering firması nasıl açılır diye merak ediyorsanız özetleyelim. Belediyeden gerekli formları doldurarak müracaat etmeniz gerekmektedir. Vergi dairesine başvuru yaparak vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Sonrasında işletmenizi bütün prosedürleri tamamlayıp açtıktan sonra yiyecek içeceklerin fiyatlarının belirlenmesi gerekir. Yiyecek içeceklerin ilgili birimlerin muayenelerin için her zaman sağlıklı olması hazır olması gerekir.  Kendinize uygun bir muhasebeci tutarak sizin gelir gider hesabınızı yapması şarttır.

Elbette yiyecek içeceklerin taşınması için yeterli sayıda araca ihtiyacınız vardır. Aynı zamanda yeme içmede kullanılan her türlü araç gereç satın alınması şarttır.  Bütün işlemlerin görülmesi için personelinizin olması gerekir. Yemeklerin taşınması açısından servis elemanına  kadar her türlü personelin yeterli sayıda hesabı yapılmalıdır. Catering firması açmak için gerekli çalışmalar.

Bu işe başlamadan önce gıda tedarikçisi yapan kişilerle tanışın.  Konu hakkında bilgi alın. Başlangıçta küçük işletmelerle çalışacağınız için kendinizi gelecekte büyük firmaları tanıtmak için girişimlerde bulunun.  Yemeklerde kullanacağınız meyve ve sebzeleri doğrudan üretici de alarak hem taze hem de ucuz ama ne dersiniz?

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Özel Güvenlik Görevlisi Olmak

Firmanızın bilinirliğinin artırmak için reklam ve pazarlama çalışmalarına ağırlık vermeniz gerekmektedir. Bunun için başlangıçta gerekirse el ilanları dağıtabilirsiniz.  Aynı zamanda dijital medya yüzünden faydalanarak İnternette reklam verebilirsiniz. Her türlü açılışlar için ziyafetler için yemek temin edeceğinizi belirten tanıtım broşürleri hazırlayarak her yerde paylaşmanızı fırsatları değerlendirmenizi hatırlatırız. Catering  firması  düşüncesi güzel ancak oldukça zahmetli olduğunu peşinen hatırlatmakta fayda var.

Catering sektörüne girmek için cevaplanması gereken sorular şunlardır.

Hedef kitle hizmet alımı için yeterli ödeme yapmaya hazır mı?

İşletmeler sektörde rakipleri ile rekabete hazır mı?

Satış maliyeti öngörülen kazancı karşılayabilecek mi?

Hizmetin gerçekleşebilmesi için yetişmiş gıda sektöründe yeterli personel var mı?

Catering şirketi sahibi olanların mücadele edeceği kitle şunlardır;

Catering şirketlerinin çalışma yapısına en uygun azimli yetenekli ve becerikli iş gücünün işin temel taşı olduğu bir gerçektir.

Catering firmasında 2 Temel işgücü yer almaktadır; bunlar mutfak çalışanları ve servis elemanlarıdır. Sektörün en önemli sorunu kalifiye mutfak elemanı bulmaktır. Mutfak çalışanlarından birkaçının işi aksatması firmanın büyük sorunlarla karşılaşacağı anlamına gelmektedir. Bu kapsamda yedek personel de bulundurmak büyük zaruriyettir.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Ek İş İlanları 2018

Catering şirketlerinin en önemli ayakları doğal olarak müşterilerdir. Müşterilerle iyi bir bağlantı kurmak onları tanımak pazarın stratejilerine uygun hareket etmek için önemli kriterdir. Örneğin ödeme konusunda sıkıntı çıkarıyorlar mı çok sık firma değiştiriyorlar mı yemekleri taşımalı mı yoksa hizmet noktasında mı istiyorlar gibi birçok soruna cevap bulunmalıdır.

Catering şirketi açmak için girişim yapmak isteyenlerin rekabete hazır olması kaçınılmazdır. Çünkü müşteriler her an farklı bir rakip firma ile dirsek temasına geçerek sizi saf dışı bırakma potansiyeline sahiptir. Haliyle rakiplerinizden daha güçlü ve kaliteli hizmet vermek için farklı opsiyonları sunarak rakiplerinizin önüne geçmeniz gerekmektedir. Sektörde yakın çevrenizde bulunan rakip katarink şirketlerini iyi analiz etmeli onların artıları sizin artılarınız veya onların eksik yönleri sizin Üstün yönleriniz olarak düşünülmelidir.

Catering firması açmak isteyenlerin sonuç olarak; kaliteli hizmet anlayışı vermek için modern tesislere sahip olması, müşterilere hızlı servis edebilmek için sanayi merkezlerine yakın olması, en önemlisi de hizmetin kullanılabilir bir mahiyette verilmesi gerektiğini peşinen kabul etmesi gerekir.

Bir önceki yazımız olan Evde Cam Boyama İşi başlıklı makalemizde Cam boyama işi nasıl yapılır, Cam boyama işi veren firmalar ve Cam boyamasında kullanılan teknikler hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.