2018 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

16.11.2017
1.040
2018 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz yıllarda iyileştirme yapılan ve 1.400 TL seviyesine getirilen asgari ücret, buna rağmen hala yoksulluk sınırının binlerce lira altında. Asgari ücrete mahkum edilen dar gelirli vatandaşlarımız ise 2018 asgari ücret ne kadar olacak sorusunu sormaya başladı bile. Çünkü karar Aralık ayında verilecek.

2018 Asgari Ücret Kaç Para Olacak?

Milyonlarca asgari ücretliyi ve ailesini ilgilendiren 2018 asgari ücret kaç para olacak sorusu çok yakında cevabını bulacak ancak emekçiler çok da umutlu değil. Geçtiğimiz yıl 1.400 TL’ye yükseltilen ücret, ardı ardına yapılan zamlarla adeta eriyip giderken, dar gelirli vatandaşların yeterli beslenebilecek kadar mutfak ihtiyaçlarını karşılayabilmesi bile imkansız.

Milyonlarca kişi sömürülerek çalıştırılırken, büyük şirketler kar oranlarını sürekli yükseltiyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik ve sömürü anlayışı sürdükçe yoksulların emeklerinin karşılığı asla ödenmeyecek. Aralık ayında başlayan görüşmeler neticesinde yine emekçileri mutlu edecek bir haber çıkmayacağı kesin.

asgari ücret 2018

Asgari Ücret 2018

2018 Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Milyonlarca dar gelirli vatandaşımızı ilgilendiren 2018 asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin katılacağı toplantıya Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlık edecek.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  En Kolay Para Kazanma Yöntemleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek toplantıda işçilerin temsilciliğini Türk-İş yapacak. İşverenler ise TİSK(Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) tarafından temsil edilecek. Taraflardan beşer kişinin yer alacağı toplam on beş kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu oluşturulacak ve tüm tarafların ev sahipliğinde 3 toplantı gerçekleştirilecek.

Tüm tarafların taleplerini ileteceği toplantıdan çıkacak olan karar oy çokluğu ile alınıyor. Ancak ortaya çıkan rakamlar bir ailenin yaşam maliyetini karşılayabilmekten çok uzak. Devlet 2017’de işverene asgari ücret desteği olarak işçi başına 100 TL ödemişti. Haliyle, patronlar bu desteğin sürmesini isteyecektir. Türk-İş’in işçilerin taleplerini ne ölçüde dillendirebileceğini, bu taleplerin ne ölçüde kabul göreceğini ise zaman gösterecek.

Asgari Ücret Ne Kadar?

Şu an uygulanmakta olan asgari ücret net 1.404 TL. 1.404 TL ile geçinmeyi bir kenara bırakın yaşamakta bile zorlanan emekçileri 2018 asgari ücret tutarı mutlu edecek mi göreceğiz. Çalışanlarının milyarlar kazandırarak ülkenin en zenginleri listesine soktukları işverenler ise işçi başına toplam da 1.900 TL civarında masraf yapıyor.

Bir önceki yazımız olan Ambulans ve Acil Bakım Teknisyenliği başlıklı makalemizde Acil Bakım ve Ambulans Programı ve Acil Bakım ve Ambulans Teknikeri hakkında bilgiler verilmektedir.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Dul ve Yetim Aylığı Hakkında Herşey
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.