Dağ Kekiği Toplayıp Satmak

15.01.2018
3.875
Dağ Kekiği Toplayıp Satmak

Akdeniz ve Ege’nin dağlık bölgelerinde yetişen eşsiz bitkilerden birisi olan kekik binlerce yıldır şifa kaynağı ve çeşni olarak tüketilmektedir. Dünyanın en önemli kekik üreticileri arasında yer alan ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin dağları mis gibi kekikle dolu. Ekonomik değeri yüksek olduğundan dağ kekiği toplayıp satmak kazançlı bir iş alternatifi olabilir.

Dağ Kekiği Satışı

Toroslarda binlerce kişinin geçim kaynağı olan bu bitki hem iç hem de dış pazarda kolaylıkla satılabilen bir ürün. Dağ kekiği satışı genellikle köylü kadınların sabahın ilk saatlerinden akşama kadar teker teker topladığı ürünler üzerinden yürüyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir şey var. Dağ kekiğini tarlada yetiştirilen türlerle karıştırmamak gerekiyor. Dağ kekiği genellikle 2-3 santimi geçmeyecek boyda, kayalıkların arasında ve doğrudan güneş gören alanlarda yetişir. Bahçe kekiğine göre çok daha keskin olan kokusu burnu yakar. Dağ kekiğinin ekonomik değeri de organik olmasından dolayı çok daha fazladır.

dağ kekiği

Köylü kadınlarımız dağ kekiği satışı yaparak kilo başına 30 TL gelir elde ediyor ve aile bütçelerine destek oluyor.  Ancak akşama kadar dağlarda gezerek en fazla 3-4 kilo toplayabileceğinizi de belirtelim. Bitkinin boyunun küçük olması ve hafifliği bunda en önemli etken. Ancak dağ kekiğini kendiniz toplamak yerine köyde bu işle uğraşan vatandaşlarımızdan satın alırsanız da para kazanabilirsiniz.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Minifix Paketleme İşi

Toroslarda köylere yapacağınız ziyaretlerle dağ kekiği toplama işi ile uğraşan vatandaşlara ulaşabilir ve sezonunda toptan kekik satın alabilirsiniz. Satın aldığınız bu kekiği işleyerek paketleyebilirseniz çok iyi kar oranıyla satabilirsiniz. İşlemek kelimesinden kastımız ise ürünün kurutulması ve öğütülmesinden ibaret. Bu iş için küçük bir yatırım yaparak evinizin bir odasında bile gerçekleştirebilirsiniz. Dağ kekiği satmak ve daha fazlasını kazanabilmek için bu gerekli.

Öğütülerek paketlenmiş gerçek dağ kekiğinin kilosu 200-250 TL seviyesindedir. Toroslarda bazı köylerde sezonda 50 tona varan kekik toplanıyor. Türkiye genelinde ise bu rakam binlerce ton. Gerekli bağlantıları kurarak kekiği satın almanız gerekiyor. Yeteri kadar ürün toplayabildiğiniz takdirde sadece dağ kekiği satmak yılda 20-30 bin TL’yi kolaylıkla kazandırabilir.

Bir önceki yazımız olan Firmalara Gizli Müşteri Olmak başlıklı makalemizde Gizli Müşteri Başvuru, Gizli Müşteri Olarak Para Kazanmak ve Gizli Müşteri Olmak İstiyorum hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

  1. Mucahit dedi ki:

    Kekik satışı yapıyorum ilgilenenler mailden ulaşabilir.

    1. Asiye külter dedi ki:

      Hakiki yüzde yüz doğal dağ kekiği kurutulmuş satmak istiyorum ilgilenen olursa çok sevinirim numaram 05415407383

      1. Ömer dedi ki:

        Slm Dağ kekiği satıyorum ilgilenen varsa 05378647464 ulaşabilirsiniz

  2. Ramazan dedi ki:

    Kekik satmak istiyorum hakiki gerçek toros kemikleri birbirinden ayrı türler ilgileniyorsanız yaza bilirsin e postama