Yeni İş Kurmak

09.01.2018
1.269
Yeni İş Kurmak

Bu yazıyı okumaya başladığınızda göre bir girişimci olmak istiyorsunuz. Belki gerçekten bilgili ve tutkulu olduğunuz bir işe odaklandınız. Ya da pazardaki bir boşluğu fark edip doldurabileceğiniz gördünüz. Yeni iş kurmak için sebebiniz ne olursa olsun başarıya ulaşmak için bir yol her zaman vardır.

Başarıyı yakalamanın kolay olduğunu düşünmek bu süreçte yapabileceğiniz en büyük hata olacaktır. Çünkü yeni bir iş kurmak çok zaman, çaba ve sıkı çalışma gerektirir. Ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde, birçok girişimcinin rüyası başarısızlıkla sonuçlanır. Ancak şirketiniz ayakta kalmayı başardığı takdirde, girişimciliğin ödülleri bu çetin yolda göğüslemek zorunda kaldığınız zorluklara fazlasıyla değecektir.

Yeni İş Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli

İlk adımları atmadan önce göz önünde bulundurmanız ve iyi planlamanız gereken çok sayıda konu vardır. Eğer yeni işinizi kurmaya hazır olduğunuzu düşünüyorsanız, başarıya ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini adım adım ifade edeceğiz. Yeni iş kurarken nelere dikkat edilmeli bir bakalım:

1 – Fikrinizi Geliştirin

fikir

Eğer iş kurmak istiyorum diyorsanız çoktan bir fikriniz vardır ya da en azından hangi pazarda faaliyet yürütmek istediğinizi belirlemişsinizdir. İlk adım olarak fikriniz ile ilgili şu an pazarda lider konumda olan şirketleri araştırın. Bu şirketler neler yapıyor öğrenin ve daha iyi ne yapabileceğinizi düşünün. Eğer şirketinizin diğerlerinde olmayanı verebileceğini ya da daha hızlı veya ucuza verebileceğini düşünüyorsanız, artık somut bir fikriniz var demektir.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Yapmak

2 – Bir İş Planı Oluşturun

Artık fikriniz netleşti. Şimdi kendinize sormanız gereken birkaç önemli soru var. İşinizin amacı nedir, Hedef kitleniz kim, Hedefleriniz ne ve başlangıç giderlerinizi nasıl finanse edeceksiniz gibi sorular bunlardan sadece birkaçıdır. Tüm bu soruların cevaplarını iyi hazırlanmış bir iş planı ile vermeniz gerekiyor. Bu iş planı sayesinde şirketinizin nereye gittiğini, potansiyel zorlukların üstesinden nasıl geleceğini ve sürdürülebilirliğini takip edebileceksiniz.

3 – Finansal Durumunuzu Ayarlayın

para kazanmakFikriniz ne olursa olsun, yeni bir iş kurmak için yatırım gereklidir. İşe girişmeden önce bu giderleri nasıl karşılayacağınızı belirleyin. Elinizdeki para yeterli mi? Yoksa kredi mi çekmeniz gerekiyor? En önemli konulardan birisi de elinizdeki paranın yeni işinizden gelir elde etmeye başlayıncaya kadar size yetip yetmeyeceğidir.

4 – İş Modelinizi Belirleyin

İş modelinizi belirlemek de yeni bir iş kurarken dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Şahıs şirketi ya da ortaklık mı kuracağınız vergilerden anlaşmalara kadar pek çok konunun farklı değerlendirilmesi anlamına gelmektedir. Yapacağınız resmi başvurular, vergi sistemine nasıl dahil olacağınız gibi konular iş modelinize göre farklılık göstereceği için bu önceden karar verilmesi gereken bir konudur.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Evde Nedime Bilekliği Yaparak Para Kazanma

5 – Ekibinizi Oluşturun

ekip

Yeni kuracağınız işte tek çalışan kendiniz olmayacaksanız mümkün olan en iyi takımı kurun. Şirketinizin hızla ayağa kalkması için tecrübeli ve vizyon sahibi çalışanlar bulmaya çalışın. Özellikle kuruluş aşamasında iyi bir ekiple çalışmak şirketinizin gelecekte ayakta kalabilmesi için çok önemlidir.

6 – Markanızı Oluşturun ve Reklamınızı Yapın

Ürününüzü ya da hizmetinize satmaya başlamadan önce markalaşmaya dikkat etmelisiniz. Şirketinize ait bir web sitesi oluşturmak ve logo yaratmak öncelikleriniz arasında olmalı. Logonuzu tüm platformlarda kullanmaktan çekinmeyin. Sosyal medyayı etkili kullanmak şirketinizin hızla tanınması için en iyi yollardan birisidir. Kampanyalar, promosyonlar ve indirimler de başlangıçta faydalı olacaktır.

7 – İşinizi Büyütün

iş

İşinizi kurmak ve ilk gelirlerinizi elde etmek girişiminiz için yalnızca bir başlangıç olmalıdır. Şirketinizin ayakta kalabilmesi için büyük düşünün ve yeniliklerden asla korkmayın. Şirketinizi büyütmeye devam etmeniz zaman ve çaba gerekirse de “ne ekersen onu biçersin” özdeyişini aklınızdan çıkarmayın. İş kurmak istiyorum diyerek çıktığınız bu yolda yeni yatırımlarla gelişmekten ve değişmekten korkmayın. Yeni iş kurarken nelere dikkat edilmeli artık biliyorsunuz. Artık ihtiyacınız olan çok çalışmak.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Kürdan Doldurma İşi Yapmak

Bir önceki yazımız olan Firmalara Gizli Müşteri Olmak başlıklı makalemizde Gizli Müşteri Başvuru, Gizli Müşteri Olarak Para Kazanmak ve Gizli Müşteri Olmak İstiyorum hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.