Teraryum Yapımı

10.11.2017
3.934
Teraryum Yapımı

Birkaç yıl öncesine kadar çoğu kişinin varlığından bile haberdar olmadığı teraryumlar, bugün çiçekçilerin, yapı marketlerin ve büyük mağazaların baş köşesinde satılmayı bekliyor ve gerçekten çok satılıyor. Çok keyif veren bir hobi olan teraryum yapımı aynı zamanda önemli miktarlarda para kazanmanızı sağlayabilecek bir iş seçeneği haline gelmiş durumda.

Teraryum Nedir?

Peki son dönemde adını sık sık duyar olduğumuz teraryum nedir? Teraryum latince toprak(terra) ve arium(akvaryum) kelimelerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Teraryum tropik iklimin taklit edilerek, egzotik canlıların içinde yaşayabileceği bir ortam yaratma fikrinden hareketle ortaya çıkmıştır.

Cam ya da plastik fanuslar içerisine yerleştirilen bitkilerin yaşayabileceği doğal bir ekosistem yaratmak amaçlanmaktadır. Yaratılan ekosisteme uygun çeşitlilikte bitkilerin dikildiği ve isteğe bağlı olarak egzotik hayvanların da yerleştirildiği teraryumlar ev ve ofis ortamlarının vazgeçilmez aksesuarları konumunda. Teraryum nedir öğrendik. Şimdi sıra teraryum malzemelerini tanıtmakta.

Teraryum Malzemeleri

Son derece keyifli dakikalar geçirmenize olanak tanıyacak ve yaratıcılığınızın gelişmesini tetikleyecek bu hobi için birçok malzemeye ihtiyacınız var. Teraryum malzemeleri çok yüksek maliyet gerektirmez ve bulması kolaydır. İnternet alışverişi yaparak ya da hobi malzemeleri satan mağazalara uğrayarak teraryum yapımı için gerekli olan tüm malzemeleri elde edebilirsiniz.

Teraryum Satışı

İlk ihtiyacınız olan küçük dünyanızı yaratacağınız cam ya da plastik bir kap, fanus, küçük akvaryum ya da büyükçe bir ampuldür. Kabın bitkileri ve diğer dekoratif detayların sığabileceği kadar geniş ve derin olmasına dikkat etmelisiniz.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Evde Abaküs Montaj İşi

Torf bitkilerin beslenip gelişeceği topraktır. Teraryumunuzda kullanacağınız bitkilere uygun torf seçmeye dikkat edin. Küçük çakıl taşları ve taşlar hem dekor olarak kullanıp teraryumunuzu görsel olarak zenginleştirecek hem de suyun drenajını sağlayacak. Teraryumun içinde nemli bir ortam olmak zorundadır. Nemli ortam demek küf ve bakteri demektir. Bunu önlemek için aktif karbon ya da mangal kömürü kullanmalısınız.

Teraryumun nem dengesini korumasına yardımcı olacak sphagnum en önemli malzemelerden birisidir. Çakıl taşlarının üzerine sereceğiniz bu malzeme hem suyu filtreleyecek hem de tutacaktır. Teraryumun tasarımını yaparken sürekli minyatür boyutlarda malzemelerle çalışacaksınız. Dolayısıyla minik el aletleri satın almalısınız. Aksi takdirde yapmak istediklerinizi gerçekleştirmeniz imkansızdır. Ekosisteminizi görsel olarak besleyecek minyatür süs aletlerini de zevkinize ve tasarımınızın ihtiyaçlarına göre alın.

Son ve en önemli malzemelerden birisi de bitkilerdir. Teraryumunuzun içine sığacak büyüklükteki minyatür bitkileri seçerken yarattığınız ekosistemin karakteristik özelliklerine uygun olanları tercih etmeliyiz.

Teraryum Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri satın aldıktan sonra kabın en altına çakıl taşlarını ve üzerine sphagnumu yerleştiriyoruz. Sphagnumun ğüzerine aktif karbon ya da kömür tozu serpiştiriyoruz. Böylece teraryum toprağı havalanacak ve nem dengesi sağlanacak. Ayrıca bakteri ve küfle de savaşılacak. Sırada torf var. Kullanacağınız bitki türlerine uygun torfu serip bastıralım. Bundan sonrası ise bitkilerin dikilmesinden ibaret.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Solucan Gübresi Üretimi

Teraryum Yapıp Satmak

Şimdiye kadar okuduklarınız işin en kolay kısmıydı. Teraryum yapıp satmak yani bu işten para kazanmak için asıl önemli kısım yapacağınız tasarım. Kullanacağınız bitkilerin uyumu, yerleşimi, minyatür süsleme detayları ve genel temanızı oluşturacak. Bu tema ne kadar etkileyici ve ilgi çekici ise ürününüz o kadar çok satılacaktır.

Yaptığınız bir sanat eseri olduğunu unutmayın. Dolayısıyla teraryum yapımında başarınızı özgünlük yaratıcılık ve görsel zenginlik gibi faktörler belirleyecek.

Teraryum Satışı

Hemen her çiçekçide karşımıza çıkan teraryum satışı oldukça iyi olan ve ekonomik değeri yüksek bir dekorasyon ürünüdür. Bu işe gönül verdiyseniz hazırladığınız teraryumları çiçekçilerle görüşerek satabileceğiniz gibi internette açacağınız sanal mağazada da pazarlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2021'de En İyi İş Fikirleri başlıklı makalemizde 2021 yılı karlı iş fikirleri, cep telefonu tamiri kursu ve Çok kazandıran işler hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

  1. Nevin dedi ki:

    Yardımcı olursanız sevinirim