Organik Tarım Yapmak

02.11.2017
1.710
Organik Tarım Yapmak

Hızla artan dünya nüfusunun yiyecek ihtiyacın karşılayabilmek, ürünlerin dayanıklılığını artırabilmek, daha hızlı ve kolay yetişmesini sağlamak gibi sebeplerle hibrit tohumlar geliştiriliyor. Bu tohumlar, atalarımızın geleneksel yöntemlerle evcilleştirip sakladığı tohumların yerini alırken sağlığımızı da tehdit ediyor.

Her ne kadar bilimsel çalışmalarmış gibi görünse de bu sonuçları elde edebilmek için bitkiler üzerinde genetik düzenlemeler yapılıyor. Bu tür ürünlerin sağlığımız üzerindeki olumsuz etkileri de kanıtlanmış durumda. Bu sebeple çok sayıda kişi organik beslenme çabası içerisinde. Bu sebeple organik tarım yapmak oldukça karlı ve popüler yeni iş fikirleri arasında yer alıyor.

Organik Ürün Nedir?

Henüz 20 yıl öncesine kadar ülkemizde ki üreticilerin hibrit tohumların sunduğu avantajlar, yayılan hastalıklar sebebiyle ilaçlara mahkum olma gibi sebeplerle geleneksel tarımdan vazgeçildi. Günümüzde organik tarım yapanların sayısı çok az. Peki organik ürün nedir?

Organik Ürün Yetiştirme

Organik ürünler, üretimin ilk aşamasından tüketiciyle buluşturulana kadar hiçbir kimyasala maruz kalmamış, kimyasallarla kirletilmemiş toprak, su ve hava ile üretilmiş ürünlerdir. Organik yetiştirilen bitkiler daha az hasat verdiği gibi hastalıklara da daha az dayanıklıdır.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  İnternette Anket Doldurarak Para Kazanmak

Bu sebeple yetiştirilmesi zordur. Ancak, günümüzde artan talep ve insanların bilinçlenmesi sonucunda yeniden yaygınlaşmaya başlamıştır. Organik ürün yetiştirme bu sebeple iyi para kazandırmaktadır.

Organik Ürün Yetiştirme

Organik ürün yetiştirme herkesin yapabileceği bir iş değildir. Eğer yeterli miktarda ve organik ürün yetiştirmeye uygun bir arsanız varsa bu karlı iş için gerekli olan ilk ve en önemli bileşenlerden birisine sahipsiniz demektir. Organik ürün yetiştiriciliğinin her aşamasında Tarım Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan alınması gereken sertifikalar bulunmaktadır.

Organik Sertifikası Nasıl Alınır?

Gerekli başvurular yapıldıktan sonra; tarla denetlenerek organik tarıma uygun olup olmadığı denetlenir ve çiftçinin gerekli eğitimi almasının ardından üretime izin verilir. Sonrasında kullanılacak tohum, doğal gübre ve  doğal böcek ilacı denetlenerek sertifikalandırılır. Ürün tüketiciyle buluşmadan önce yetişmiş ürün, ürünü işleyen ve paketleyip pazarlama işlemini gerçekleştiren işletmeler de denetlenir.

Yetiştirilen ürün tüm bu süreçte gerekli kriterleri yakaladığı takdirde organik ürün olarak sertifikalandırılır ve satışına izin verilir. Yetişme sürecinde kullanılan ürünlerin yüksek fiyatı, işçilik maliyeti(traktör organik tarımda kullanılamıyor), yüksek oranda verilen fire, düşük verim organik ürün fiyatının yüksek olmasına sebep olmaktadır.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Şemsiye Satmak

Organik Tarım Yapma

Eğer organik tarım yapma kararı alırsanız ve ürününüz sertifikalandırılırsa neredeyse anında satmanız mümkündür. Hatta ürününüz daha dalındayken bile firmalar sıraya girmeye başlayacaktır. Ürününüzü bu firmalara satabileceğiniz gibi organik ürün satan siteler aracılığıyla pazarlayabilirsiniz. Öte yandan kendi internet sitenizi kurup çok daha yüksek kar oranlarıyla satmanız mümkün. Anlaşma yapacağınız kargo firmaları ile ülkenin her noktasına özel olarak kutulanmış organik ürünleri gönderebilirsiniz.

Organik tarım yapma son dönemde çok daha popüler. Özellikle büyük şehirlerde kurulan organik pazarlar, organik ürünlere artan ilgi ve sağlıklı beslenmeye dikkat eden bilinçli vatandaşların sayısı arttıkça organik ürün yetiştirme daha da yaygın hale gelecektir.

Bir önceki yazımız olan 2021'de En İyi İş Fikirleri başlıklı makalemizde 2021 yılı karlı iş fikirleri, cep telefonu tamiri kursu ve Çok kazandıran işler hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.