Organik Gıda Ürünleri Dükkanı Açmak

26.09.2021
144
Organik Gıda Ürünleri Dükkanı Açmak

Dünyada yaygın bir şekilde işletilen organik gıda ürünleri dükkanı açma fikri son zamanlarda Türkiye’de de ilgi görmeye başladı. Bilhassa Avrupa ülkeleri ve Uzak Doğu’da organik gıda ürünleri hakkında geleceği okuyabilen insanlar yatırım yapmak için sıra dışı iş fikirlerine yöneliyor.

Seralarda ilaç gübre hormon sarmalı ile yetişen gıdalar ile beslenen insanların sağlıkları bozulmaya başladı. Bu durumdan bir an önce kurtulmak isteyen sağlıklı yaşama düşüncesi ulan insanlar organik ürünler aramaya başladı, beraberinde de organik gıda ürünleri dükkanı açmak isteyenlerin  yaygınlaşması dikkatlerden kaçmadı.

Doğal gıda ürünlerine artan ilgi neticesinde u alanda ihtiyaca cevap vermek isteyen girişimcilerin konu hakkında bilgi edinmek için araştırma yapmaları da kaçınılmaz oldu. Bu bağlamda organik ürünler dükkanı açmak için neler yapılır, ne gibi bilgiye sahip olması gerekir, mal alımı, mal termini, dükkan kurulumu gibi fizibilite çalışmalarına ağırlık vermeye başladılar. Sizler de bu konu hakkında gerekli ve yeterli bilgiyi edinmek için araştırmaya başladığımız anlaşılıyor.

Organik gıda ürünleri dükkanı açmak için öncelikli olarak herkesin dikkatini çekebilecek bir noktada yaklaşık 70-80 metrekare civarında yaya trafiğinin yaygın olarak kullandığı bir lokasyonda dükkan bulmak en mantıklı seçimdir. Diğer sektörlerde olduğu gibi dükkanımızın uzun soluklu olabilmesi için müşterilerinizin ayağını alıştırmak tanıtım yapmak farkındalık oluşturmak için değişik çalışmalar yapabilirsiniz hem belirgin olanı ürünlerinizin sertifikasının olması ve mümkünse ürünlerin müşterilere taktırılması iyi bir tercih olabilir.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  2. El Eşya Satışı Yapmak

Doğal gıda ürünleri dükkanı açma düşüncesinde olanların bilmesi gereken bir başka husus ise, satılan ürünlerin hangi bölgeden geldiği hangi şartlarda yetiştirildiği ve diğer yetiştirme şartları ve mümkünse insanlar ve sağlıklarına yönelik artıları önceden çalışılmalıdır. Müşteri herhangi bir soru sorduğu zaman bocalamadan, çelişki yaşamadan doyurucu bilgi ile müşterilere gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

organik tarım yapma
Organik Gıda Ürünleri Dükkanı


Organik gıda ürünleri dükkanı açmanın maliyeti

Satacağınız ürün çeşitliliği ve bulunduğunuz il kiralamayı düşündüğünüz dükkan kirası gibi etkenler yanında pazarlama tanıtım reklam broşür bastırma alternatifleri maliyetin oluşmasında önemli etkenlerdir. Yerine göre 30 40 bin lira sizin doğal gıda ürünleri dükkanı açmanıza yeterli gelirken yerine göre bu fiyat 100.000 lirayı geçebilir.


Doğal gıda ürünleri dükkanı açmak için hangi belgeler gerekir

Belediyeden işyeri açma belgesi nüfus cüzdanının fotokopisi ve Aslı vesikalık fotoğraf dükkan kendinize aitse tapusu değilse kira kontratı İşe başlama bildirgesi noterden onaylatılmış imza sirküsü ayrıca vergi mükellefi olmak için gerekli girişimlerinde önceden yapılmış olması gerekir.

Ülkemizde de son zamanlarda hormonlu, ilaçlı gıdalardan beslenen insanlar hastalıklardan kurtulamıyor. Çıkış noktası olarak da mecburen organik ürünler ile beslenmek gerektiğini öğreniyor. Peki bu durumda ne yapılması gerekiyor? Kimsenin tahmin edemeyeceği ek iş fikri arayan insanlar organik gıda satışı yaparak dükkan açabilir.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Balık ve Balıkçılık Üzerine İş Fikirleri

Organik ürün pazarlayan firmalar

Hemen hemen herkesin diline doladığı “organik” kelimesi dikkat çekmeye başladı. Her şeyin organik olması mümkün. Ancak yiyecek içecek söz konusu olunca daha da bir ilgi görür oldu. Katalog usulü organik ürün pazarlayan firmaları duymuşsunuzdur. Özellikle Avrupa ve Amerikan menşeili organik ürünler üretip dünya genelinde katalog usulü satış yapan firmaları ilgi görmektedir. Bunlar oldukça da pahalı olarak piyasada yer edinmiştir.

Herkes bu ürünleri alamıyor fakat söz konusu gıda olursa o zaman iş değişir. Sağlıklı beslenmek zorunda olan insanlar organik gıda ürünleri dükkanı açmak isteyen insanlar için çıkış noktası olabilir. Raflarda yerini alan gıda ürünleri tehlike açmaktadır. İçlerinde nemlendirici, parlatıcı, asit düzenleyici, stabilizatör, sıkıştırıcı, kayganlaştırıcı, jelleştirici, tatlandırıcı… aklınıza gelebilecek her türlü katkı maddesinin içermektedir.

Ambalaj ve paketleme yapan firmalar yaptıkları savunmalarda katkı maddelerinin çoğunun faydalı olduğunu söylemektedirler. Biz az biliriz çok söyleriz, katkı maddeleri faydadan çok zarar verir.

Süt doğal yollardan en fazla oda sıcaklığında 2-3 gün kalalabilirken, katkı maddeli pastörize edilmiş bir süt 6 ay rafta kalmaktadır. Hangi sütün doğal olduğunu sizlerin tercihine bırakalım.

SİZİN İÇİN ÖNERİLENE GÖZAT!  Duvar Süsleme İşi

Başka örnekler istediğiniz kadar sıralanabilir. Özellikle sebze ve meyvelerde organik ürünler daha dayanıklı olurken, ilaçla ya da hormonla yetiştirilen sebze meyvelerin hem lezzeti olmuyor, hem de kısa süre içerisinde bozuluyor.

Hem ülke olarak, hem de vatandaş olarak bilinçli tüketiciler olmaya başladık. Bu sebeple sağlıksız gıdadan korunmak için mecburen kendimiz önlem almalıyız. Vatandaşlar bu sebeple organik gıda ürünleri dükkanı açmak isteyenlere şans verecektir. Yani sizin ürünlerinizi tercih edecekler, kendileri de sağlıklı yaşayacaklar. Böylece her iki tarafta kazançlı çıkacaktır.

Bir önceki yazımız olan Evde Cam Boyama İşi başlıklı makalemizde Cam boyama işi nasıl yapılır, Cam boyama işi veren firmalar ve Cam boyamasında kullanılan teknikler hakkında bilgiler verilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.